Marcell

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

A láthatatlan cipő = 16ezer :S

2010.03.22. 22:16 - hugic

Vasárnap - miután CinkesMami szombaton végre befejezte az "agyontanulommagam" projektet - felkerekedtünk Marcellusunk lábára kinti cipőt vásárolni. Habár mindenki azt mondja, h a cipő nélküli viselet lenne a legegészségesebb a lábának. Node... nem akarom elhinni, h jó ötlet a tavasz derekán mezítláb az udvarra engedni a gyereket. Kezdjük ott, h a talaj azért még hűvös, esetenként nyirkos is, itt-ott kóbormacskák elpottyantott csomagjai (sünt a végbelükbe, de gyorsan!) figyelnek, valamint kedvenc szúrós vadnövényem is éledezni kezdett a tavasz nyíladozásával egyidőben :S

2 hét igen komoly szenvedés árán (=bejártam tolnátbaranyát egy pár értelmes, bőr cipőcskéért, ami nem betonkemény talpú és nagyon max 10ezer) tegnap kis családunk fölkerekedett a fővárosba, hogy pontot tegyen eme dolog végére. Minimanó nem jött be, átmentünk az Árkádba, lévén ott van Brendon, Humanic és Deichmann is. Valamelyikbe már csak lesz 1 pár cipő ami nekünk éppen megfelelő. Éppen mentünk volna vissza a Humanicba, mert ott volt egy kinézett darab, mikor apamackó megkívánt két gombóc fagylaltot, mer a 39 fokos lázra szerinte az jó (ezt a kocsiban mértük útban az Árkádba :S). Elővettem a tárcám, majd megkérdeztem, h a tiéd ugye a kabátodban van? Mire ő: nem a táskádban... mondom ott nincs, amilyen feledékeny vagy, nézd csak meg a kabátod. Közben leizzadtam, de átfutott az agyamon, h neeeem, nemáááár, bizti velünk ez nem történhet meg. Túlságosan optimista voltam.... Igen! Kiraboltak bennünket. Még én Marcellus uraság lábára cipőket próbáltam, vmi bunyevácbunkó bizony belenyúlt a táskámba és kilopta a zuram tárcáját. Mire előkapta a telefonját már ott várta az sms az otépétől h sikeretelen kp felvétel: 100ezer.
Vad telefonálásba kezdtünk az összes bankkal, akitől kártyája van, h akkor most letiltanánk, akik egyébként ilyenkor olyan adatokat kérnek, h jujjjjj aszittem kiszaladok a világból: az egyik nemzetközi, 24 órában a rendelkezésünkre álló darab feltette a költői kérdést a zuramnak (még a letiltás előtt, h esetleg addig jól lenyúljanak minket): nincs önnél véletlenül egy bankszámlakivonat? :o Heeee? Dehogynem, az összes itt van a hónom alatt egy dossziéban, 5 évre visszamenőleg, mer ha soppingolni megy az ember akkor azt ugye nem lehet otthon hagyni. A másik kedves darab, hazánk egyik legnagyobb és legrégibb példányának az automatája: "ha ön letiltani kívánja kártyáját, kérjük adja meg 10jegyű mittoménmilyen kódját és 3 jegyű titkos kódját mely a kártyán itt és ott található". Értem. Deeeee le akarom tiltani. Merellopták! Nincs nálam, érted? Szal kérheted, de attól még nem fogom tudni beütni.

Egyébként mialatt a zuram a bankkal beszélt megjegyezte a hölgy, h jééé éppen most próbálnak meg vele ittmegott 100 ezret fölvenni... sikertelenül... én meg online voltam a rendőrökkel, akik mondták, h ők akkor most odaveszik az irányt. Persze addigra a bunyevácok megléptek.

Minden jó ha a vége jó. Amennyire lehet. Mire kiértünk az Árkádból, egy sms várt: megtalálták a zuram tárcáját az irataival, éppen úszott - gondolom a csodás tavaszi nap csalogatta -  a Rákos patakban.

Az egyenlegünk: két letiltott kártya, mínusz 16ezer HUF - mer azt ugye nem hagyták benne. De legalább az iratok megvannak. Cipő? Az nincs.

Utunk eredeti célját nem értük el. Marcellusnak még egy napot ki kellett bírni kinti cipőcske nélkül.

Na de ma! Felébredt a zuram, kinyitotta a szemét, majd közölte, h ja.... Gödöllőn van egy kisbolt, ahol csak baba-gyermek cipőket árulnak és nagyon jó, megvan vagy 14 éve. Mondom jaaaaaa. 2 hét alatt leesett neki h mit szeretnék. Ma felkerekedtünk, rögtön bevásároltunk egy szandit is és otthagytunk 18ezret. Nem számolom ki, h mennyibe kerül már ez a két pár lábbeli. Csak örülök csendben, h végre lezárult és többet soha nem vadászok, se akciót, se mást. Csak megyek ehhez a kedves hölgyghöz és megveszem az én Életemnek a nemolcsó, de nagyon szupinak tűnő darabokat. Majd dobok róla képet.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcikank.blog.hu/api/trackback/id/tr341860971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása